Team

Het team van Eden Centrum is continu in uitbreiding. Wil je ook graag samenwerken? Neem dan contact op!

 

Marianne Mox
Oprichtster Eden
Volg ons op Facebook!Mijn profiel op LinkedIn Stuur mij een mailtje
Liesbet Lefebvre
Doula
Marilyn Van Ransbeeck
Massotherapeute
Mireille Wagelmans
Vroedvrouw

Marianne Mox

Ik ben Marianne, oprichtster van Eden, Centrum voor geboorte, gezondheid en welzijn en sinds 1983 werkzaam als vroedvrouw aan huis. De vroegere eenmanspraktijk Geboortecentrum Het Ei is uitgegroeid tot een groepspraktijk met een heel gevarieerd aanbod van cursussen (thema’s: zwangerschap & geboorte, gezondheid & welzijn).

Ik ben moeder van vijf kinderen, waarbij ik vier maal zelf ben thuis bevallen. In al die jaren heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen en deze wens ik dan ook ter jullie beschikking te stellen, zodat jullie ook een fantastische ervaring kunnen opdoen bij de geboorte van jullie kindje… .

Mijn filosofie is dat de vrouw, als meest belangrijke persoon in het baringsproces, in haar waarde wordt hersteld. Dit zowel in haar rol als barende moeder, alsook in de begeleiding.

Voor een natuurlijk voorziene bevalling is de vroedvrouw de meest aangewezen persoon. Zij heeft een opleiding in de verloskunde genoten met het doel een natuurlijk baringsproces te begeleiden. Als vrouw bezit zij ook de juiste capaciteiten om dit inderdaad te laten gebeuren. Zij benadert de barende vrouw met respect en zachtheid en is zich bewust van de natuurlijke krachten en juiste intuïtie waarover iedere vrouw beschikt om het hele proces vlot te laten verlopen.

Om goed te bevallen moet je je kunnen ontspannen en openen en dit kan alleen in een liefdevolle sfeer.

Tijdens de zwangerschap heb je dan ook alle tijd om je vroedvrouw goed te leren kennen en er een vertrouwensband mee op te bouwen. Het natuurlijk proces wordt volledig gerespecteerd, waardoor de baby zich mag beroepen op een zachte geboorte…

Over dit alles meer op een van de voordrachten of cursussen (thema’s: zwangerschap & geboorte, gezondheid & welzijn).

 

Liesbet Lefebvre

Ik ben Liesbet Lefebvre, geboren in de lente van 1982. Zonder wortels geen groei… mijn roots liggen op een boerderij in de West-Vlaamse heuvels. Het is de liefde die mij naar het Pajottenland heeft gebracht. Ik woon hier in het groen, samen met mijn partner en twee schatjes van dochtertjes OOna & Utah. Ik hou van ‘puur natuur’; het kloppend hart in onszelf en het leven om ons heen. Alles wat erop gericht is de verbinding met onszelf & de natuur te eren, voeden en herstellen trekt mijn aandacht! “We are one…”

Van opleiding ben ik sociaal cultureel werkster, maar het werken in de sociale sector heb ik al een tijdje achter mij gelaten. Dit heeft mij de ruimte gegeven ‘fulltime’ mama te zijn, mezelf dieper te leren kennen en andere kwaliteiten van binnenuit verder te ontwikkelen. Ik heb een basiskennis van intuïtief lichaamswerk, voetreflexologie, stromingsmassage, cranio-sacraal lichaamswerk, permacultuur, wilde planten en kruiden. Momenteel volg ik de opleiding ‘energetische massage’ en binnenkort start mijn opleiding tot ‘doula’.

Bij mij kan je terecht voor praktische en emotionele ondersteuning tijdens de bijzondere periode van geboorte geven. Ik bied je mijn warme hulp aan, afgestemd op jouw persoonlijke wensen. Dit kan zowel voor – tijdens – als na de bevalling. Als ‘dienende vrouw’ sta ik volledig aan jouw zij, ik moedig je aan en help je gedragen voelen zodat de natuur haar werk kan doen… We creëren samen een knusse sfeer waar iedereen zich kan ontspannen en genieten van het wonder van geboorte geven, nieuw leven !

May what I do flow from me like a river, no forcing and no holding back, the way it is with children.” – Rainer Maria Rilke

Concreet kan je bij mij terecht met al je vragen, zorgen, hartewensen, noem maar op… rond mama-zijn. Ik bied aan:

 • Praktische en emotionele ondersteuning (als aanvulling op de medische zorg)
 • Info & tips rond zwangerschap, bevallen en een natuurlijk leven als mama (vb. lotus-geboorte, draagdoeken, herbruikbare luiers, borstvoeding,…)
 • Massage (voor mama’s en baby’s) & ontspanningsoefeningen
 • Verse & gezonde maaltijd of een ‘bevallings-voedsel-pakket’
 • Geboorterituelen op maat

Marilyn Van Ransbeeck

Geboren in maart ’83 te Eigenbrakel,altijd gewoond in de buurt van Halle en sinds 2015 woon ik samen met mijn partner en 2 zoontjes in Pepingen.

In 2007 studeerde ik af als schoonheidsspecialiste-kleur&stijlconsulente te Syntra. Kort nadien beviel ik van mijn eerste zoon,Lucca. In 2008 startte ik een eigen schoonheidssalon,te Buizingen. Ik volgde nog verschillende massage opleidingen.

Wegens familiale omstandigheden besliste ik na 5 jaar om te verhuizen en mijn zaak stop te zetten. Het begin van een nieuwe start. Niet veel later kwam mijn tweede zoon Oliver,nu 15 maand. Zo ben ik toevallig bij Marianne terecht gekomen via de babymassage.

Dat ik de kans kreeg om andere mama’s hun baby te leren masseren kwam voor mij op een perfect moment. Zelf een liefhebber van lichaamsmassages,het contact,de ontspanning. Ik ben iemand die graag contact heeft met anderen,ik miste het geven van massages,met mijn handen werken… een passie.

Je kan bij mij terecht voor de babymassage of als je graag zelf van een ontspannende massage geniet…

Graag tot dan,

ontspannende groet,
Marilyn

Mireille Wagelmans

Ik ben geboren in 1964 en ben moeder van drie kinderen. Ik heb verschillende opleidingen achter de rug :

 • klinisch laborante (1985);
 • verpleegster (1988);
 • vroedvrouw (1990);
 • tropische geneeskunde (1991);

Tussen juli 1990 en november 2005 heb ik als ziekenhuisvroedvrouw gewerkt (materniteit, verloskwartier, hoog risicozwangerschap afdeling). In deze periode heb ik ook voor verschillende niet gouvernementele organisaties gewerkt :

 • voor Artsen Zonder Grenzen in Laos (1992-1993), Cambodja (1993-1994) en ex-Zaïre (1995);
 • voor Action Nord-Sud in Cambodja (1995-1996);
 • voor het Internationale Comité van het Rode Kruis (CICR) in Rwanda (1996-1997).

Sinds november 2005 werk ik als zelfstandige vroedvrouw (prenatale begeleiding, prenatale consultatie, begeleiding van arbeid in de thuissituatie, assistentie voor collega’s in de thuissituatie). Tussen 2004 en 2014 was ik lid van de beheerraad van de Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen (VLOV, nu VBOV geworden). Sinds 2015 ben ik lid van de raad van bestuur van de Belgische Vereniging van Lactatiekundigen (BVL vzw). Ik volg regelmatig bijscholingen om mijn beroepskennis op peil te houden.

Relaxatielessen geven voor zwangeren en partner is een van mijn grote interessen: ademhaling beheersen, gepaste houdingen voor het eind van de zwangerschap en gedurende het geboorteproces, concentratie op eigen lichaam, met zijn eigen grenzen kennis maken en tips voor de partner. Ik gebruik verschillende technieken vanuit Hatha Yoga, Tai Chi en Shiatsu. Naast de relaxatie geef ik graag advies rond de zwangerschap in het algemeen, het geboorteproces en de voeding en opvoeding van het kindje

Groetjes,
Mireille