Geboortehuis

Ik ben Marianne, oprichtster van Eden, Centrum voor geboorte, gezondheid en welzijn  en sinds 1983 werkzaam als vroedvrouw aan huis. De vroegere eenmanspraktijk Geboortecentrum Het Ei is uitgegroeid tot een groepspraktijk met een heel gevarieerd aanbod van cursussen (thema’s: zwangerschap & geboorte, gezondheid & welzijn).

Ik ben moeder van vijf kinderen, waarbij ik vier maal zelf ben thuis bevallen. In al die jaren heb ik heel wat ervaring kunnen opdoen en deze wens ik dan ook ter jullie beschikking te stellen, zodat jullie ook een fantastische ervaring kunnen opdoen bij de geboorte van jullie kindje… .

152HS4

Mijn filosofie is dat de vrouw, als meest belangrijke persoon in het baringsproces, in haar waarde wordt hersteld. Dit zowel in haar rol als barende moeder, alsook in de begeleiding.

Voor een natuurlijk voorziene bevalling is de vroedvrouw de meest aangewezen persoon. Zij heeft een opleiding in de verloskunde genoten met het doel een natuurlijk baringsproces te begeleiden. Als vrouw bezit zij ook de juiste capaciteiten om dit inderdaad te laten gebeuren. Zij benadert de barende vrouw met respect en zachtheid en is zich bewust van de natuurlijke krachten en juiste intuïtie waarover iedere vrouw beschikt om het hele proces vlot te laten verlopen.

Om goed te bevallen moet je je kunnen ontspannen en openen en dit kan alleen in een liefdevolle sfeer.

Tijdens de zwangerschap heb je dan ook alle tijd om je vroedvrouw goed te leren kennen en er een vertrouwensband mee op te bouwen. Het natuurlijk proces wordt volledig gerespecteerd, waardoor de baby zich mag beroepen op een zachte geboorte…

Over dit alles meer op een van de voordrachten of cursussen (thema’s: zwangerschap & geboorte, gezondheid & welzijn).

Top

Wat kan een vroedvrouw voor je doen?

  • Je gewone prenatale raadpleging op zich nemen, eventueel in samenwerking met arts of gynaecoloog.
  • Je thuis volgen bij bepaalde verwikkelingen zoals hoge bloeddruk, suikerziekte of vroegtijdige weeën op voorschrift van je gynaecoloog.
  • Een voorbereidingsreeks geven waar zowel informatie, de fysieke voorbereiding als je gevoelens en ideeën aan bod komen.
  • Begeleiding bij thuis- of ziekenhuisbevalling of bevalling in het geboortehuis Eden.
  • Jou en je baby thuis verzorgen na de bevalling en je steunen bij de borstvoeding en andere problemen.
  • Dit geldt zowel voor een thuisbevalling, als na kort of volledig ziekenhuis- verblijf tot zes weken na de bevalling

_DSC2902-2

 

Top