Consulten

Wat kun je verwachten van je bezoek aan de menopauzeconsulent?

Er bestaan nogal veel misvattingen omtrent de menopauze.

Veel vrouwen (80%) hebben vaak klachten die gerelateerd zijn aan de menopauze maar er wordt door de vrouw zelf niet altijd de link gelegd met de menopauze.

Een menopauzeconsultatie kan hier wat meer duiding in brengen.

Er wordt algemene informatie gegeven over wat menopauze is, de verschillende fasen (premenopauze, perimenopauze, menopauze en postmenopauze) en mogelijke klachten tijdens de verschillende fasen.

De vrouwelijke cyclus en de rol van de vrouwelijke hormonen wordt uitgelegd. Zo wordt beter begrepen wat er gebeurt in het lichaam tijdens de verschillende fases van de menopauze.

Er wordt nagegaan in welke fase de vrouw zit en waar zij op dit moment het meeste last van heeft. Hierna wordt een “actieplan” opgesteld. Mogelijke klassieke of complementaire behandelingen met de voor-en nadelen worden besproken.

Hier heb ik het over voedingssupplementen of hormoonsubstitutie. Samen met de menopauzeconsulent wordt nagegaan of beslist wat voor deze vrouw de beste optie is. Bv kunnen voeding- en leefstijladviezen verlichting bieden bij slaapproblemen, warmte-opwellingen.

Verder worden specifieke gezondheidsrisico’s na gegaan en worden bepaalde onderzoeken en scans voorgesteld. Bv. een botmeting bij iemand die reeds een tijdje in de menopauze zit. Dit gebeurt om het risico op osteoporose na te gaan.

Een menopauzeconsult  laat zien hoe je gezonde keuzes kunt maken om  in de menopauze optimaal van het leven te blijven genieten.

Het consult kan in het Nederlands, Frans of Engels.

  • Enkel op afspraak
  • Tarief consultatie: 55€ intake, 50€ vervolgconsult (contant te betalen na elke sessie)
  • Duur consultatie: Intake 90 minuten, vervolgsessies 60 minuten

Annulatie: indien verhinderd gelieve 48 uur op voorhand te verwittigen,
laattijdige annulaties kunnen aangerekend worden.

Consultaties nu ook op elke dinsdag van 8u tot 13u in het Medisch Huis van Lennik.

Locatie

Medisch Huis, Lennik
Schoolweg 9 bus 1 – 1750 Sint-Kwintens-Lennik
02/321.00.00 of 0483/586.670

Wie?

Marianne Mox, menopauzeconsulente.

Om tijd te sparen, vraag ik je om vooraf deze vragenlijst ingevuld terug te sturen.