Zwangerschapsmassage

Een zwangerschapsmassage helpt om de kwaaltjes tijdens de zwangerschap te verminderen, waardoor je je gemakkelijker kan ontspannen en rustiger voelen tijdens de bevalling.

Rugpijn, vermoeidheid, zware benen, last van het bekken, minder goed slapen zijn allemaal stressfactoren voor de baby. Het lichaam krijgt het zwaar te verduren tijdens die 9 maanden waardoor het nog belangrijker is om gewoon even aan jezelf te denken en de baby. Een ontspannen mama= een ontspannen baby. Een massage kan t.e.m. 9 maanden zwangerschap.

Is er een verschil met een gewone massage, jazeker! Een aantal drukpunten staan in verbinding met de baarmoeder en deze moeten vermeden worden om deze niet te activeren. Ook bepaalde kruiden moeten vermeden worden en te veel warmte is ook afgeraden.

Verloop:

We starten met een voeten bad met dode zeezout om te reinigen, waarna je plaats neemt op de massagetafel. De massage wordt uitgevoerd in zij-lig met natuurlijke warme oliën of als het kan in rug-lig op warmwaterkussens. Je geniet gedurende 45 of 75 minuten van een weldoende massage.

We eindigen met een kamillethee of glas water.

Deze massages worden steeds met RESPECT voor het lichaam uitgevoerd.

Door Marianne Mox of Marilyn Van Ransbeeck

Locatie

In centrum Eden

Bijdrage

75min-75€
45min-45€

Inschrijving

Inschrijving via de contactpagina.

zwangerschapsmassage Centrum voor geboorte, gezondheid en welzijn

Bewaren